24 February 2011

Nothing to Fear...

Από το ιστολόγιο:
Σελιδοδείκτης (Δημήτρης Τερζής)



Ο φόβος είναι ένας ψίθυρος που μπορεί να γίνει ουρλιαχτό. Ο φόβος είναι εκεί, υπάρχει πάντα μέσα μας, δημιουργώντας σκοτεινά βασίλεια στην ψυχή μας. Ο φόβος είναι το άγνωστο προσωποποιημένο.
Ο φόβος για το θάνατο, για το αύριο, για το σήμερα. Ο φόβος στην ασθένεια, στην καθημερινότητα, για όσα - όπως λέει το τραγούδι - γίνονται για εμάς, χωρίς εμάς. Ο φόβος στέκεται δίπλα μας, ειδικά όταν είμαστε ανήμποροι να ελέγξουμε τα πράγματα γύρω μας.
Και μας κυκλώνει.
Και μας τυλίγει.
Και μας παγώνει.
Και παλεύουμε να τον ξορκίσουμε.
Γιατί σχεδόν πάντα μετά το φόβο ακολουθεί ο πόνος...

Ο φόβος είναι μια κραυγή που από τη μια στιγή στην άλλη, μπορεί  να μετατραπεί σε εκκωφαντική σιωπή. Και τότε γίνεται ακόμα πιο τρομακτικός. Τότε πραγματικά σε κυριεύει, γιατί νοιώθεις ότι δεν μπορείς να αντιδράσεις. Δεν έχεις άλλο τρόπο να αντιδράσεις...
Ο φόβος είναι ένα με τη συνέπεια. Εκεί που ενίοτε η λογική εισέρχεται, αντιλαμβάνεται τη συνέπεια, κάνει ένα βήμα παραπάνω δηλαδή, αφήνοντας πίσω τον φόβο. Δεν κάνω κάτι γιατί ΦΟΒΑΜΑΙ τις συνέπειες. Ή και πάλι το κάνω και ας ΦΟΒΑΜΑΙ τις συνέπειες. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση να γίνει η να μην γίνει κάτι, παίρνεται επειδή ΦΟΒΑΜΑΙ και όχι επειδή συνειδητά θέλω να το κάνω.

Θα σταματήσουμε να φοβόμαστε όταν απλά μάθουμε ΠΩΣ να...φοβόμαστε. Τόσο περίεργα απλό. Οταν καταφέρουμε, όχι να βάλουμε ένα μεγάλο στοπ στον φόβο, αλλά όταν τον κατανοήσουμε και μαθαίνουμε να τον διαχειριζόμαστε. Ο φόβος πάντα θα υπάρχει γιατί είναι γραμμένος μέσα μας. Σε κάθε άνθρωπο, σε κάθε εποχή.

"Διαβάστε" τον λοιπόν και ζήστε με αυτόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ http://www.grfear.blogspot.com

No comments: